Junts per Sant Feliu celebra el Dia de la Dona Treballadora, i es compromet a reduir la escletxa de gènere que encara avui ens separa a la Ciutat de les Roses.

Avui, 8 de maç, és el Dia de la Dona Treballadora, una data que ens recorda una de les injustícies més lamentables que, com societat, suportem dia a dia. Aproximadament la meitat de la població, encara sobre el paper té els mateixos drets i deures que la resta, a la pràctica sofreix de una clara discriminació a nivell general, ja sigui en l’àmbit privat o en el públic.

 

Quasi 24 milions de dones en Espanya i més de 22.000 a Sant Feliu de Llobregat suporten, de mitjana, en comparació amb els homes: pitjors condicions laborals, menors salaris al mateix treball, major pes en les tasques de la llar, pitjor accés a l’educació, increment de la violència en distints graus i en tots els àmbits de la vida, manteniment de rols sexistes, augment de la temporalitat i la precarietat laboral, i maldestres i restrictius intents de legislar sobre el seu cos i altres drets socials.

 

Avui és un dia per a recordar que, encara que haguem avançat durant les últimes dècades, gràcies a la lluita de dones i homes compromesos, encara queda molt camí per recórrer per llimar el dèficit educacional que, en matèria d’igualtat, sofreix el nostre país. Devem exigir en les urnes i en la nostra esfera vital immediata aquests drets, i caminar fins a una equiparació positiva en drets i deures.

 

dia-mujerAquest diumenge us convoquem a reclamar, a lluitar, a conquistar aquesta igualtat, a diferenciar paraules i fets en aquells que en governen, en qui forma part de la nostra societat, y a integrar-ho en el nostre propòsit. La justícia, aquesta és la nostra meta.

 

I per aconseguir-la, es necessari actuar en tots els ordres de la vida, i no consentir comportaments que discriminin a ningú per raó de gènere, creences, edat o opinions de tot tipus. Per que no sols s’educa a les escoles, també en la llar, al carrer, a la feina, i aquesta és una labor que ens compromet a tots, si desitgem una societat més igualitària, més digna, mes justa.

 

Les dones i homes de Junts per Sant Feliu ens conjurem per reduir la escletxa que encara avui ens separa en la Ciutat de les Roses utilitzant l’educació i la pedagogia des del consistori. Per una ciutat igualitària!

 

Feliç #DiaInternacionaldelaDona